Børnehuset Kollekolle
Børnehuset Kollekolle
Tornekrogen 64
3500 Værløse
kollekolle@furesoe.dk
72358190

Kalender

Velkommen til Børnehuset Kollekolles webside. Vi er en del af områdeinstitution Sydøst. Alle børn er noget særligt, som skal behandles individuelt. Derfor må der være plads og respekt for forskellighed. Tiden i børnehuset må ikke blive en venteposition til skolen og voksenlivet. Den har en stor værdi i sig selv, og vi synes derfor, at det er vigtigt at give tid til leg og fordybelse. Vi må give plads og rum for forskellige følelser.

De fysiske rammer


Børnehaven er et Johan Christensens hus bygget midt i 70´erne.
Selve huset består af et stort alrum, som forbinder to ens stuer med plads til 18 børn på hver.
Til hver stue er et ekstra rum, som bruges til lege i mindre grupper. Desuden er der et soverum, som også er et rum til ro og fordybelse. Her er mulighed for, at en lille gruppe børn (evt. sammen med en voksen) kan sidde og kigge i bøger, høre historiebånd, spille spil, tegne eller andet. Desuden bruges rummet også til møder.
Huset indeholder også 1 voksen-toilet samt et toilet tilknyttet til hver stue, 1 depot og et lille garderobe til de voksne, samt et kælderrum der også bliver brugt til depot.
Vi har et kontor, som også bliver brugt til møder og til børn, der har brug for at sidde lidt i fred med en bog eller et spil. Da vi ikke har noget personalerum, holder vi pauser i alrummet.

Udendørs.
Vi har en dejlig stor gammel legeplads med mange træer og buske, som byder på mange forskellige udfordringer. Der er cykelbane i kuperet terræn, masser af muligheder for hulelege og gode klatretræer, et gyngestativ, klatrestativ, bålplads, sandkasse og legehus. Desuden har vi et krybbehus, hvor de mindste kan sove.